درآمد خوانندگان - با نوع درآمد خواننده های مختلف آشنا شوید - رادیو دربست

درآمد خوانندگان چقدر است و از کجا تامين می شود؟

در هر کشوری هر شخصی شغلی برای خود انتخاب می کند،اين شغل ممکن است از علايق فرد باشد يا بلاجبار آنرا انتخاب کرده باشد.

يکی ازاين شغل ها خوانندگی است که در ايران نيز يک شغل محسوب شده و عده ای به اين شغل مشغول هستند. خوانندگی يکی از پر درآمدترين شغل ها در سطح جهان است و ايران هم از اين قاعده مستثنی نيست اما به راستی درآمد خوانندگان چقدر است ؟

برای پاسخ به اين سوال بهتر است اول بدانيم که درآمد خوانندگان از کجا تامين ميشود ؟

تقریبا تا سال 1385 و تا دهه ی 80 اصولا درآمد خوانندگان از فروش آلبوم تامين می شد يعنی خوانندگان با توليد يک تعداد آثار موسيقی و موزيک در يک سبک يا حال و هوای متفاوت نسبت به هم ، موزيک های توليد شده را به عنوان آلبوم جديد پخش می کردند و در هر دهه و زمانی اين آلبوم به صورت خاصی پخش می شد .

اما بعد از دهه ی 70 به مرور باپيشرفت تکنولوژی و ايجاد شرايط در جامعه وتوسعه ی پليير های خانگی وماشينی وبه دليل ارتقای کيفيت ،مردم به سمت سی دی پلييرهای و دی وی دی پليرها رو آوردند که به طبع آن، خوانندگان نيز آثار خود را به روی لوح های فشرده سی دی و دی وی دی رايت و پخش می کردند و عملا درآمد خوانندگان از فروش کاست ها و لوح های فشرده ی آثار خود بود.

البته ناگفته نماند که تمام درآمدهای خوانندگان برای خودشان نبود ،در واقع بخشی از درآمد حاصل از فروش آلبوم برای هزينه های توليد موزيک و آلبوم ، نوازنده ها ، تکثير وتوزيع کاست ها ، لوح های فشرده و… صرف می شد و گاها به دليل عدم استقبال مردم از آلبوم ها يا خواننده و يا دلايل ديگر اثار توسط مردم خريداری نمی شد و خواننده موظف بود هزينه های توليد و تکثير را به شخصه پرداخت کند.

اما بعد از اواسط دهه 80 ودهه 90 به دليل توسعه ی تکنولوژی و اينترنت ودسترسی عموم مردم به اينترنت و افزايش تعداد سايت های موزيک خواننده ها به اين سمت رو آوردند و آثار خود را از اين جهت به صورت رايگان و يا پولی در اختيار مردم قرار دادند .

اما دليل پخش موزيک به صورت رايگان از سايت های دانلود آهنگ به اين خاطر بود که طريقه درآمد خوانندگان تغيير کرده بود.

در واقع خوانندگان آهنگ های خود را به صورت رايگان از سايت های دانلود آهنگ پخش می کردند تا هم راحت تر شناخته و شنیده شوند و هم مخاطب را راضی نگه دارند و درآمد خود را از راه برگزاری کنسرت تامين کنند که تا به امروز اين روند مورد استقبال مردم واقع شده است .

نقش شرکت های موسيقی در اين ميان چيست ؟

از آنجايی که برای برگزاری کنسرت ها و توليد و پخش آهنگ مجوز لازم است و پروسه ی اخذ مجوز از سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی سخت و طولانی است ، خوانندگان برای تمرکز بهتر بر روی کارشان و توليد اهنگ های با کيفيت با شرکت های موسيقی قراردارد ميبندند و روند اخذ مجوز را برعهده شرکت مورد قرارداد قرار می دهند و در عوض به شرکت موسيقی درصدی از درآمدهای کنسرت را پرداخت می کنند .

به عنوان مثال خواننده خوب و محبوب کشورمون آرون افشار به مديريت هنری معين راهبر ،با شرکت آوای فروهر قرارداد بسته و با آن شرکت همکاری می کند .

درآمد خوانندگان از کنسرت ها چقدر است ؟

بليت کنسرت خواننده هايی مانند ماکان بند، آرش و مسيح و بهنام بانی در حال حاضر بين 60 تا 120 هزار تومان براي هر صندلی تعيين شده است .

اگر ميانکين اين رقم را 90 هزارتومان در نظر بگيريم هر شب کنسرت خواننده های پاپ پر طرفدار چيزی حدود 200 ميليون تومان فروش دارد.

سالن ميلاد نمايشگاه بين المللی 2 هزار و 100 صندلی دارد که معمولا تمام صندلی های کنسرت خوانندگان محبوب به فروش می رسد. با در نظر گرفتن متوسط 90 هزار تومانی قيمت بليط کنسرت اين خوانندگان آنها در عرض يک شب چيزی حدود 190ميليون تومان درآمد دارند”

البته اين رقم ها بسته به پرشدن سالن و تعداد سانس های اجرا متفاوت است و این قیمت ها رفته رفته و به مرور زمان روند صعودی پیدا میکند و بسته به خوانندگان متفاوت است. همچنین نا گفته نماند که تمام اين درآمدها برای خواننده نيست و تنها بخشی از آن متعلق به خواننده است.

درآمد خوانندگان تنها از کنسرت و فروش آلبوم نيست؟

بله درست متوجه شديد درآمد خوانندگان تنها از اين راه نيست .

خوانندگان در طی سال تعداد محدودی آهنگ و آلبوم پخش می کنند و تايم های باقی مانده خود را صرف ساخت قطعات موسيقی و… می کنند .

در واقع اکثر خوانندگان برای خوانندگان ديگر ترانه ، ملودی و… سروده و توليد می کنند و از طريق فروش آنها درآمدی جدا از کنسرت ها برای خود ايجاد می کنند و خالص ترين درآمد آنها همين ترانه سرايی ، ملودی سازی تنظیم و… است وتمام اين مبالغ برای خود فرد است.

به طور خلاصه می توان گفت که تا اواسط دهيه ی 80 خوانندگان از طريق فروش آلبوم درآمد زايی می کردند، اما با گذشت زمان خوانندگان اثار خود را به صورت رايگان در سايت های دانلود آهنگ منتشر کردند و از طريق کنسرت در آمد کسب کردند.

ميزان در آمد خوانندگان از کنسرت ها بسته به محبوبيت خواننده، استان، مکان اجرا ، ظرفيت سالن و … متفاوت است اما برای افرادی مانند ماکان بند ، آرش و مسيح ، بهنام بانی و… به شبی 200 ميليون نيز می رسد و درآمد اين افراد تنها از راه فروش آلبوم و به برگزاری کنسرت نبوده ودر طول سال برای افراد سرشناس و غير سرشناس ديگر خدماتی مثل ترانه سرايی ، ملودی سازی ، تنظيم ، ميکس ومسترينگ و… هم انجام می دهند.

دیدگاه شما چیست؟